2010. december 12., vasárnap

BTK Spitfire: fun project

A legelső Airfix repülőgépmakett kiadásának emlékére jelent meg ez a retro készlet. Csak úgy, mint az eredeti, ez is egy egyszerű zacskóban kapható, ez is ugyanolyan rikító kék színben készült, mint az első makett, és a matricákat is ugyanahhoz a BTK hívójelű Spithez adják. A műanyag sajnos nem az eredeti, annak az öntőformái elvesztek, pedig érdekes lett volna azt megépíteni!
Ami a zacskóban van, az nem más, mint az Airfix '70-es években kiadott Spitfire I makettje, ami a mai napig kapható normál dobozban is. Ennek a készletnek nemrég megjelent egy felújított változata is, jobb részletekkel, és vésett panelvonalakkal.

A gép gyorsan megépült, minimális mennyiségű tömítőre volt csak szükség, korához képest egy egy szép makett. A kabin eléggé spártai, a futóaknák csak lyukak a szárnyban, de hát épp ez adja a nosztalgikus érzést.


A festést Mr. Color színekkel fogom elvégezni, méghozzá a dobozos RAF Color készletekből dolgozva. Érdekes, hogy ezeket a színeket kiadták a normál üveges sorozatukban is, de eléggé eltérő árnyalatokkal – nekem a dobozos készlet színei sokkal inkább tetszenek. Kezdésnek a Dark Earth került fel, a méretaránynak megfelelően egy kis fehérrel világosítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése